BKIK-KKV-ék támogatása a koronavírus miatt

787
BKIK KKV-ék támogatása a koronavírus idején

A koronavírus-járvány gazdasági hatásait ellensúlyozó VEKOP-1.2.6-20 pályázat felhívásának tervezetét a BKIK javaslatának megfelelően bocsátották társadalmi egyeztetésre. Nagy Elek, a BKIK elnöke a budapesti vállalkozások nevében kérte Magyarország Kormányát, hogy a mikro-, kis-, és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő felhívását ezúttal tegye elérhetővé a budapesti régió vállalkozásai számára is. A felhívás elsődleges célja a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítése a hazai vállalkozások munkavállalói létszámának minél nagyobb arányú megtartásával.

A Kormánynak küldött levelében Nagy Elek felhívta rá a figyelmet, hogy a pályázat célkitűzése nem érhető el, ha a budapesti cégek kimaradnak a válságkezelő intézkedésekből. Ugyanis ők alkotják az országosan regisztrált társas vállalkozások 40 százalékát.
A koronavírus okozta járvány a budapesti vállalkozásokat sokkal súlyosabban érinti, mint a vidékieket. Így a gazdasági válságkezelés során kiemelten fontos az EU-s szabályokból eredő támogatási aránytalanságok minél nagyobb mértékű ellensúlyozása hazai forrásokból.

A „VEKOP-1.2.6-20 A MIKRO-, KIS-, ÉS KÖZÉPVÁLLAKOZÁSOK MODERN ÜZLETI ÉS TERMELÉSI KIHÍVÁSOK MODERN ÜZLETI ÉS TERMELÉSI KIHÍVÁSOKHOZ VALÓ ALKALMAZKODÁSÁT SEGÍTŐ FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA” című felhívás részleteit megismerhetik.

Tehát elindult „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című (VEKOP-1.2.6-20 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése.

A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2020. május 13-ig várják a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban:
Lásd alább a linket
https://www.palyazat.gov.hu/trsadalmi-egyeztetsen-a-vekop-126-20-a-mikro-kis-s-kzpvllalkozsok-modern-zleti-s-termelsi-kihvsokhoz-val-alkalmazkodst-segt-fejlesztsek-tmogatsa-cm-felhvs-tervezete