A L’Oreal 150 millió euróval támogatja a kiszolgáltatott nőket és a környezetvédelmet

881
Loreal-jövő program
L’Oreal Jövő program-fenntarthatóság

A L’Oreal – a COVID19 világjárványra reagálva – bejelentette az iparág első társadalmi, környezeti szolidaritási programját. A program két kulcsfontosságú prioritással foglalkozik. Nők és környezetvédelem.

A L’Oreal Jövő program támogatja a nőket

A L’Oreal Jövő programCOVID-19 válság által aránytalanul sújtott rászoruló nők közvetlen támogatása érdekében 50 millió eurós jótékonysági alapot hoz létre. Ezzel is támogasva a helyi szervezeteket és a helyi jótékonysági szervezeteket a szegénység elleni küzdelemben. Segítse a nőket a társadalmi és szakmai integráció, a sürgősségi segítségnyújtás a menekültek esetében. Valamint támogassa a fogyatékkal élő nőket. Segítsen a nők elleni erőszak megelőzésében, támogatva az áldozatokat is.

Környezeti kihívások támogatása

A L’Oréal csoport emellett 100 millió eurót irányoz elő olyan beruházások bevonására, melyek két kulcsfontosságú környezeti kihívásra reagálnak:

  • a sérült természetes ökoszisztémák regenerálása: Az 50 millió eurós L’Oréal Alapítvány célja, hogy az egy millió hektár leromlott ökoszisztéma helyreállítása történjen meg. E mellett 15-20 millió tonna CO2 elkülönítése és több száz munkalehetőség teremtése 2030-ra valósuljon meg.
  • az éghajlatváltozás megelőzése: 50 millió eurót fordítanak a körkörös megoldások finanszírozására. Különös tekintettel az újrahasznosításra és a műanyaghulladék kezelésére. 

Jean-Paul Agon , a L’Oréal elnöke és vezérigazgatója szerint: 

„Az elkövetkező hónapokban társadalmaink olyan társadalmi válságokkal szembesülnek, amelyek súlyos emberi szenvedést fognak okozni. Különösen a legsebezhetőbb társadalmi csoportok lesznek veszélyben. Ugyanakkor teljes mértékben tisztában vagyunk azzal, hogy a környezeti kihívások is egyre sürgetõbbek. Ezt sem szabad elhanyagolnunk! Fontos, hogy ne lépjünk vissza a fenntartható átalakulás folyamatában, amelyre a világnak szüksége van. Ezért szeretnénk újra megerősíteni a környezet iránti elkötelezettségünket és a biodiverzitás megőrzését, valamint segíteni a nők társadalmi válságának enyhítését. Ez a két ok tükrözi a L’Oreal értékeit és történelmi elkötelezettségét. ” 

A L’Oréal csoport tervei szerint, június végén mutatják be a 2030-ra vonatkozó új fenntarthatósági programot, amely befejezi a L’Oréal for the Future tervét. A francia cég magyarországi képviselete a Magyar Üzleti Felelsőség Díj, a CSR Hungary Díj Közös ügyek-közös felelősség kategóriában nyerte el a díj védjegyhasználati jogát.