A Decathlon 10 éve támogatja a hazai diákok sportolását

21
Diáksport támogatása
Diáksport támogatása

A Decathlon ‘Sportból a legtöbbet’ pályázati programja az elmúlt tíz évben, összesen 92 alap-és középfokú oktatási intézmény tornaterem és sportpálya felújítását támogatta, mintegy 412 millió Ft értékben. A vállalat célja, hogy az iskolák infrastrukturális lehetőségei szélesedjenek, ezáltal még több gyermek sportolhasson megfelelő környezetben.

A Decathlon Magyarország az idei évben már 10. alkalommal hirdette meg ‘Sportból a legtöbbet’ pályázatát, amelyre a Magyarország területén működő általános iskolák és/vagy hat-nyolc évfolyamos gimnáziumok jelentkezhetnek. A pályázati program kiemelt törekvése, hogy segítséget nyújtson a mindennapos testnevelés, valamint a tanórán kívüli iskolai edzések és sporttevékenységek infrastrukturális körülményeinek javításához. A sportszerkereskedő vállalat az elmúlt években újított már fel tornatermet, tornaszobát, futófolyosót, kültéri sportpályát és távolugró gödröt is annak érdekében, hogy minél több diák mozoghasson megfelelőbb környezetben.

A vállalat társadalmi szerepvállalási tevékenységén belül is fontosnak tartja a gyermekek testmozgását, az aktív életmódra való nevelést. A rendszeres fizikai aktivitás javítja a testi és lelki egészséget, a koncentráció képességet. Mindemellett a sportnak jelentős a közösségformáló szerepe is, amely kiváló eszköz a társadalmi befogadásra és integrációra egyaránt.

‘A mozgás a gyerekek természetes fejlődési közege, így tanulnak, és ezen keresztül fedezik fel a világot, saját határaikat is. A ‘Sportból a legtöbbet’ pályázatunkkal szeretnénk hozzájárulni, hogy az iskoláskorú gyermekek még jobb körülmények között mozoghassanak a testnevelés órákon, illetve azon kívül is az iskolai sportfoglalkozások alkalmával. A Decathlon a jövőben is támogatni fogja az intézményeket abban, hogy a mindennapi testnevelés és mozgás a lehető legjobb feltételek mellett valósuljon meg. – mondta el Peszeki Gabriella, a Decathlon HR igazgatója.