Reggeli Tiffanynál?- átláthatóbb lesz a gyémántok beszerzése

952

Az Álom luxus kivitelben vagy más néven Reggeli Tiffanynál című film  örökzöldként vonult be a film és divattörténelembe. A bájos történetet Audrey Hepburn felejthetetlen alakítása tette emlékezetessé. A Tiffany név pedig a luxust fémjelző gyémántok márkaneveként lett ismert. Napjainkban pedig a Tiffany átláthatóvá teszi a gyémántok származási helyét.

Átláthatóbb lesz a gyémántok beszerzése
Átláthatóbb lesz a gyémántok beszerzése

Az egyszerű kis széndarabból megszülető ?szívtelen kő? kalandos utakat járhat be. Néhányszor emberek vérével és verítékével áztatva. Felemelhet és nyomorba taszíthat…Vagy éppen a nők kedvencévé válhat… Lásd Reggeli Tiffanynál…, Audrey Hepburn..

A Tiffany név mára a gyémánttal, a luxus érzettel fonódott össze.
Éppen ezért fontos, hogy a luxus ékszervilágában a Tiffany vállalta, hogy átláthatóvá teszi a gyémánt útját a származásától a vásárlóig.

A Diamond Giant Tiffany and Co. bejelentette, hogy fogyasztói megismerhetik az újonnan beszerzett, egyedileg regisztrált gyémántok származási országait. 2020-ig pedig a kézműves útjukat is nyilvánossá teszik. Ez már jelentős lépést jelent a gyémántok átláthatóságát tekintve. A gyémántok származásának az ismerete döntő fontosságú annak biztosítása érdekében, hogy a gyémántok is felelősségteljes forrásból származzanak.

Mit vállal a Tiffany azért, hogy átláthatóvá tegye a gyémánt útját?

Ma
A Tiffany & Co. 100% -os földrajzi átláthatóságot vállal minden újonnan beszerzett, egyénileg regisztrált gyémánt esetében, és nem fog semmilyen ismeretlen eredetű gyémántot (még akkor is, ha a felelős beszerzés biztosítva van) befogadni.

2019. első negyedévében:
A Tiffany a Tiffany Diamond bizonyítványban jelzi származását is az egyénileg regisztrált gyémántok számára. A kő egyéb specifikációi mellett, az egyéb ipari laboratóriumi jelentésekben vagy más globális luxus ékszerészek által nem elérhető információkban is megjelenítve.

2020-ban:
A Tiffany elkezdi megosztani azokat a részleteket is, melyek az egyes gyöngyök kézműves útjáról (például vágó- és polírozó műhely helyszínéről) szólnak az eredet mellett.

?A Tiffany vezérigazgatója, Alessandro Bogliolo szerint . ?Ügyfeleink szeretnék, és meg is érdemlik, hogy a legértékesebb gyémánt ékszerekről tudják, hogy honnan származnak és hogyan jöttek létre…?
A Tiffany gyémántforrás-kezdeményezése az iparágban az ékszerek etikus előállítására törekszik.