Vállalkozónő? Nincs egyedül

714

A Vállalkozónői Képviselők Hálózata immár egy éve kezdte meg a működését és segíti, bátorítja, ösztönzi a vállalkozni kívánókat. 2011. szeptemberében indult a MENTOR-NET program.

Bátorítás, ösztönzés, motiváció- talán ezekkel a szavakkal lehet legrövidebben jellemezni a Vállalkozónői Képviselők Hálózatának célkitűzéseit. A számos kezdő vállalkozó hölgyeket segítő program ( konferencia, vállalkozáslátogatások, tréningek, találkozók, kerekasztal beszélgetések,) életképes vállalkozásokat hozott létre. A program nagykövetei tevékenységüket önkéntesen végzik és példaértékű aktivitással, és lelkesedéssel segítik a vállalkozásindítás előtt állókat. Erre az aktivitásra és az eddigi tapasztalatokra építve indították új MENTOR-NET elnevezésű programot 2011. év szeptemberében. Míg a nagykövetek a vállalkozói hajlandóság növeléséért munkálkodnak elsősorban, addig az új program már a vállalkozással rendelkező nők számára nyújt mentori segítséget. A vállalkozónők tapasztalt mentorok segítségével megismerhetik, és ezáltal könnyedén leküzdhetik a kezdő vállalkozásokban felmerülő problémákat és új lehetőséget ismerhetnek meg cégük fejlesztéséhez.

“A program keretén belül a mentorok és mentoráltak egy évig havi egy alkalommal rendszeresen találkoznak, ahol egy előre megadott tematika mentén összesen 12 fontos témakört beszélnek át, mint pl. finanszírozás, marketing, munkaerő fejlesztés, stb., továbbá sor kerül kérdéseik megválaszolására is. Emellett a negyedévente megrendezésre kerülő workshopokon a mentorált vállalkozónőkön kívül egyéb érdeklődők és betekintést nyerhetnek a programba. ” vázolta a részleteket Balázs Tibor, a Seed Alapítvány ügyvezető igazgatója.