COVID után: milyen fő jellemzői vannak a munkavállalónak? (2)

521
Munkavállaló
Munkavállaló

Melyek a munkavállaló legfőbb jegyei a Covid után? És miben változtasson a munkaadó hozzáállásában? Ezt a témát folytatjuk az alábbi cikkben.

3. A feltörekvő munkaerőnek szava, befolyása van a munkahelyén

Az MIT Sloan professzora, Thomas Kochan, az MIT Munka- és Foglalkoztatáskutató Intézetének igazgatója által végzett kutatás szerint a munkavállalók arról számolnak be, hogy jelentős “szakadékot” tapasztalnak a munkahelyükön: vagyis szakadékot aközött, hogy szerintük mekkora beleszólással vagy befolyással kellene rendelkezniük, és mennyi van valójában. Olyan témákban, mint a bérek, a munkakörülmények, és a tisztességes bánásmód.

“Az alacsony bérezésű munkavállalók megtalálják a hangjukat és megtalálják a célt. Ugyan a munkáltatók saját felelősségükre figyelmen kívül hagyhatják igényeiket… +- mondta az MIT Sloan humánerőforrás- és menedzsmentprofesszora Paul Osterman.

“A düh magas szintje, amit látunk, és az ebből eredő politikai instabilitás valószínűleg a mai gazdasági egyenlőtlenség méretével függ össze. … Azt állítom, hogy az üzleti közösségnek önérdeke, hogy aggódjon ezek miatt a kérdések miatt” – mondta Osterman.

Kochan sürgeti a munkaadókat és a munkavállalókat, hogy kössenek új társadalmi szerződést, amely erős megtérülési rátát biztosít a befektetők számára. Miközben támogatja a magas színvonalú karriert.

A társadalmi szerződés tételei a következők:

  • Az erős technikai és viselkedési készségekkel rendelkező alkalmazottak gondos kiválasztása.
  • Folyamatos befektetés a személyzet képzésébe és fejlesztésébe.
  • A munkavállalói jogok tiszteletben tartása.
  • Lehetőségek a munkavállalók számára, hogy alkalmazkodjanak a változó technológiákhoz és munkakövetelményekhez.
  • Méltányos és átlátható kompenzációs rendszerek, amelyek biztosítják, hogy a munkavállalói jövedelmek a vállalkozás és az általános gazdasági teljesítmény függvényében növekedjenek.
  • A munkavállalók beleszólása a jövőjüket alakító kritikus üzleti döntésekbe.

4. Tisztelik, elvárják és megértik a “jó munkahelyek” értékét

A mai alkalmazottaknak vannak normáik: ez jó fizetést és juttatásokat, stabil és kiszámítható ütemtervet, karrierutat, biztonságot és védelmet, valamint tisztességes és méltányos munkakörnyezetet jelent.

Mint ilyen, a munkáltatóknak túl kell lépniük azon, hogy munkahelyi képzést vagy magasabb béreket kínáljanak az alacsony bérezésű munkákért. Az is fontos, hogy a cégek javítsák az általuk nyújtott munkahelyek minőségét. Ez az amerikai felnőttek nagyjából egynegyedét érinti – mondta Osterman.

Mi történik, ha nem? Az emberekbe történő alulbefektetés működési és ügyfélszolgálati problémákhoz vezet, amelyek alacsonyabb értékesítéshez vezetnek, ami a költségvetés csökkenéséhez vezet.- mondta Zeynep Ton, az MIT Sloan műveleti menedzsment professzora és a “The Good Jobs Strategy: How the Smartest Companies Invest in Employees to Lower Costs and Boost Profit” című könyv szerzője.

“Ez az ördögi kör költséges a befektetők számára. Ez fáj az ügyfeleknek. Ez egyenesen brutális a munkavállalókra nézve, a bérüktől kezdve az időbeosztásukon át a bánásmódjukig és méltóságukig. Mindenki veszít” – mondta.

5. Elkötelezettek a méltányosság és a környezet fejlesztése mellett

Az Egyesült Államok Egyenlő Foglalkoztatási Lehetőségek Bizottsága szerint a technológiai vezetők 83% -a fehér. Az Apple-nél tavaly a technológiai munkaerő 6% -a fekete volt. A Google-nál a gyakornokok alig egynegyede volt fekete és latinx, és az újonnan felvettek 5,5%-a fekete volt.

A technológiai szakadék megszüntetéséhez elengedhetetlen a feltörekvő munkaerő sokszínűségének ápolása.

Ennek megváltoztatása érdekében speciális toborzó cégekkel lehet együttműködni, hogy szélesebb, változatosabb hálózatokat használjanak fel a személyzet felvételekor.

A méltányosság túlmutat a felvételi folyamaton az MIT Sloan menedzsment professzora, Emilio Castilla szerint. Azt javasolja, hogy a szervezetek elfogulatlan, adatvezérelt szűrőn keresztül közelítsék meg az előléptetéseket és az emeléseket.

multikulturális tapasztalattal rendelkező vezetők jobb kommunikátorok, és különösen hatékonyak a multinacionális csapatok vezetésében.

Különösen fontos a fiatalabb munkavállalók esetében a méltányosság gondolat. Ez egyaránt kiterjed az irányítási és környezetvédelmi kérdésekre

A Cone Communications Millennial Employee Study megállapította, hogy az ezredfordulósok 64% -a nem vállal munkát, ha nincs erős vállalati társadalmi felelősségvállalási politikája, és 83% -uk lojálisabb lenne egy olyan vállalathoz, amely segít nekik hozzájárulni a társadalmi és környezeti kérdésekhez.

Az elmúlt 15-20 évben a reakciósról a proaktív környezetvédelmi gyakorlatokra való áttérés vált normává, és a vállalat fenntarthatósági teljesítménye most a sikeréhez kötődik – mondta Bethany Patten, az MIT Sloan fenntarthatósági kezdeményezésének oktatója és vezető társigazgatója.

A környezetvédelmi prioritások meghatározásakor sok vállalat “belülről kifelé” megközelítést alkalmaz, amely figyelembe veszi az alkalmazottak véleményét, más érdekelt felek mellett – mondta Jason Jay vezető oktató, a Fenntarthatósági Kezdeményezés társigazgatója.

“A megközelítés megköveteli, hogy összehívják azokat, akik meghatározzák a vállalat kultúráját – az igazgatósági tagokat, a “C-lakosztályt”, és az alkalmazottakat -, és megvitassák, hogy a vállalat miért létezik, és milyen jelet akar hagyni a világon,” mondta Jay.

A vállalatok gyakran elkülönítik környezeti fejlődésüket a sokszínűségtől, a méltányosságtól, a befogadástól és az igazságossági erőfeszítésektől. Nem kellene.

“Az éghajlatváltozás szükségszerűen igazságszolgáltatási kérdés” – mondta Jay.

CSR NEXT (vállalati fenntarthatóság és felelősség képzési program) INDUL ÚJRA
CSR Next Képzési Program CSR/vállalati fenntarthatóság és felelősség képzés az alapoktól a specifikus területekig. Az egymásra épülő CSR képzési program keretén belül a résztvevők a CSR és a fenntarthatóság számos elméleti és gyakorlati területével ismerkedhetnek meg. Hazai vonatkozásban és nemzetközi kitekintésben. Gazdasági döntéshozók, közintézmények, intézmények számára.
Hasznos azok számára, akik a CSR-pályafutást kezdik, vagy akár azok számára is, akik frissíteni akarják tudásukat a CSR és a fenntarthatóság legújabb szempontjairól.
CSR koordinátor (Folyamatban!) és CSR menedzser képzés indul. Ez utóbbira még tudsz jelentkezni! 2023.03.27-ig!
KATTINTS A RÉSZLETEKHEZ!