A gépgyártók sikeresek a globális felmelegedés kezelésében

932

A befektetői kutások szerint a Schneider Electric, a Mitsubishi Electric, a Vestas és a Siemens olyan tőkeegyesítő cégek közé tartoznak, amelyek a leginkább hozzájárulnak az alacsony széndioxid-kibocsátású átmenethez.

A világ legbefolyásosabb vállalatai a tőkebefektetés szektorában vannak. Ezek azok a vállalkozások, amelyek a sok emissziós iparág által támaszkodó gépek, alkatrészek és berendezések előállítását szolgálják. Ezért biztató, hogy ezek a cégek kezdenek hozzájárulni az alacsony széndioxid-kibocsájtáshoz. Hogy a globális felmelegedés két fok alatti mértékben korlátozódjon. Amint azt a párizsi megállapodás is előírja.

A Mitsubishi, a Schneider Electric, a Siemens alacsony CO2 kibocsájtású trendeket követnek

A környezetvédelmi nonprofit és befektetési kutatóintézetben működő CDP- ben közelmúltban olyan kutatásokat publikáltak, amelyek azt mutatják, hogy olyan vállalatok, mint a Mitsubishi Electric, a Schneider Electric és a Siemens, alacsony szén-dioxid-kibocsátású trendeket alkalmaznak. Olyan technológiákba fektetnek be, amelyek képesek átalakítani a nagy iparágakat a CO2 kibocsátást csökkentésében.

Ezek cégek különböző termékeket és szolgáltatásokat nyújtanak az olyan iparágak számára, mint az energiatermelés, a szállítás és az építőipar. Az ágazat számos alszektorból áll, Köztük elektromos berendezésekkel is foglalkoznak.

Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság eléréséhez az ipar konglomerátumainak jelentős változáson kell kersztül mennie.
Az elektromosáru-társaságok támogatják az alacsony szén-dioxid-kibocsátású ipari forradalmat. Az elemzett vállalatok a legrugalmasabb üzleti modellekkel rendelkeznek:, a magas árrés, a rövid ciklusú termékek és a magas növekedési piacokkal szembeni kitettséggel kombinálva..

A Schneider Electric és a Siemens példája

A Schneider Electric jó helyzetben van ahhoz, hogy az energiarendszerekben szisztematikus változásokat vezessen be. Éppen Innovatív termékcsaládja révén, amely magában foglalja a mikrométereket és az energiatároló megoldásokat. A Schneider jól integrálta az éghajlatváltozást az üzleti stratégiájába, hisz szakértelmével azon kevés elemzett vállalat közé tartozik, amelyek elkötelezték magukat a Science Based Targets kezdeményezés mellett.

Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság eléréséhez az ipar konglomerátumainak jelentős változásokra van szükség. Ennek a csoportnak az egyik legnagyobb kihívása az, hogy továbbra is magas a fosszilis tüzelőanyagoknak való kitettség, mivel a bevételek körülbelül egyharmada továbbra is a fosszilis üzemanyagokból, valamint az olajból és a gázból származik. Ennek ellenére az ipari konglomerátumok kezdik felvenni a lépéseket a többi fronton. Olyan technológiákat állítanak elő, amelyek elősegíthetik a gazdasági dekarbonizációt (Vestas, Siemens és Honeywell a legmagasabb helyen).

A másik péda a Siemens. Termékcsaládja az ipari konglomerátumok cégei közül a leginkább elöl jár az elektromobilitás és az energiatárolás egész repertoárjában. A Siemens is erősen ki van téve a növekedési piacoknak, mivel bevételeinek több mint a felét a megújuló energiaforrásokból, az építési technológiákból, az energiaátvitelből és -elosztásból, valamint az ipari digitalizálásból és automatizálásból származik.

A szabályozás kulcsfontosságú szerepet fog játszani a változások irányításában, és várhatóan többet fogunk látni a végső piacokról az elkövetkező években. Az új szabályozásnak jobban ki kell terjednie a közzétételre, és ösztönöznie kell a hatékonyság és a kibocsátáscsökkentés javítását, ahogyan az autógyártók flottakibocsátáskor szabályoztak.

Ha még nem csatlakoztál Közösségi oldalainkhoz,
akkor KATTINTS az alábbi linkekre:
CSR Hungary Facebook
CSR Hungary Linkedin